Voor debiteurenbeheer uitbesteden advies inwinnen

Weet wie je inhuurt

De boekhouding van je bedrijf is voor veel ondernemers een crime; zoek naar debiteurenbeheer uitbesteden advies voordat je hieraan begint. Er zijn namelijk een aantal bedrijven die dit werk voor jou willen doen maar niet elk bedrijf houdt er een even nette werkwijze op na. Wie de consumentenprogrammaā€™s in de gaten heeft gehouden is op de hoogte van maffia achtige praktijken waar je liever niet mee te maken hebt.

Wie stuurt deze brief

Een klant van jouw bedrijf zal het na het leveren van een dienst door jou logisch vinden dat jij hem de rekening stuurt. Betaalt de klant deze rekening te laat, dan wordt er door jouw bedrijf een brief uitgestuurd. Op het moment dat de klant opeens een heel andere bedrijfsnaam boven de correspondentie ziet staan zal hij in verwarring raken. De klant wil graag onder jouw bedrijfsnaam de correspondentie ontvangen; het is dus zaak dat het debiteurenbeheer wordt gevoerd onder jouw bedrijfsnaam en met jouw correspondentiepapier. Niet elk bedrijf doet dit.

Wat is jouw toonzetting

Jij hebt naar jouw klanten toe een eigen toonzetting. Vaak is die toonzetting amicaal, waardoor de klant vergeet dat jij hem een dienst hebt geleverd en dat je daarvoor een betaling verwacht. Ga jij iemand inhuren die de facturen en verdere communicatie verstuurt, dan moet je erop letten dat jouw toonzetting wordt voortgezet tijdens de totale communicatie. De klant hoeft immers niet te weten dat jij de boekhouding hebt uitbesteed. Ook wil jij niet hebben dat een klant die stelselmatig te laat zijn rekeningen betaalt op den duur wordt bedreigd door het bedrijf wat het debiteurenbeheer uitvoert. Een klant die goed in jouw toon wordt bejegend zal namelijk zijn rekening betalen en uiteindelijk een terugkerende klant zijn.