Hoe word je een goede administratief medewerker?

Een goede opleiding is nooit weg. Veel werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe mensen om een bepaalde vacature te vervullen kijken dan ook wat voor opleiding je genoten hebt en kunnen je op basis daarvan uitnodigen voor een gesprek dat misschien wel leidt tot een leuke nieuwe baan. Volg daarom eerst een goede opleiding voordat je gaat werken.

Kies een opleiding bij Fabius

Als je graag op de administratie van een bedrijf wilt werken zijn daar veel mogelijkheden voor. Er bestaan zeer uiteenlopende administratieve functies waarbij de ene net wat meer naar de kant van secretarieel werk neigt en de andere meer op boekhouden gericht is. Voor welk onderdeel je ook kiest kijk eens op https://www.fabiusopleidingen.nl wat de mogelijkheden zijn als je een goede opleiding wilt volgen.

Inhoud van de opleiding

Wil je graag administratief medewerker worden? Dan kun je voor deze opleiding kiezen zonder dat je daarvoor een speciale vooropleiding nodig hebt. De opleiding omvat 30 klassikale lessen die ieder 3 uur duren. Daarnaast werk je zelf ook thuis voor deze opleiding. Als je alle lessen gevolgd hebt doe je een examen waarvoor je een diploma als administratief medewerker krijgt als je slaagt. Tijdens de lessen ligt de nadruk zeker op de praktijk zodat ook jij goed uit de voeten kunt als je een baan vindt in deze sector. De docenten begeleiden en stimuleren je tijdens de gehele cursus en als je ergens problemen mee hebt kun je altijd hun hulp inroepen.

Onderdelen van de opleiding

De opleiding tot administratief medewerker bestaat uit de volgende vijf onderdelen: Introductie MS Office en een vervolg daarop, Taal en Rekenen, Toetsenbordvaardigheid en Praktijkvaardigheid. Voor de opleiding heb je een computer nodig maar als je deze niet hebt zorgt Fabius daarvoor zolang je de cursus volgt.