Verschillende toepassingen van narrowcasting

Narrowcasting of digital signage is het communiceren van bepaalde relevante informatie via een beeldscherm. Deze informatie is gericht op een specifieke doelgroep op een specifieke plek. Zo kan een beeldscherm bijvoorbeeld in een winkel hangen om het winkelend publiek op de hoogte te brengen van bepaalde aanbiedingen. Of kan een beeldscherm bij de receptie van een bedrijf hangen om bezoekers welkom te heten en meer informatie over het bedrijf te geven. Digital signage kan dus worden ingezet als extern en als intern communicatiemiddel. Het kan dus verschillende toepassingen hebben.

In een winkel

Terwijl iemand aan het winkelen is, is hij of zij gevoelig voor impulsaankopen. Wanneer hij of zij verschillende keren een aanbieding voorbij ziet komen op een beeldscherm terwijl hij in de winkel is, dan is de kans groter dat hij of zij op deze aanbieding ingaat. Daarnaast kan het de kans op een aankoop vergroten wanneer een klant zich welkom voelt, hij de informatie krijgt waarnaar hij op zoek is en wanneer de winkel een goede indruk maakt. Dit kan allemaal bewerkstelligt worden met digital signage. Het is dus van belang dat je ervoor zorgt dat de getoonde boodschappen relevant zijn, dat ze op het juiste moment getoond worden, dat ze mooi vormgegeven zijn en aansluiten bij het imago van de winkel.

In een restaurant

Ook in een restaurant kan narrowcasting worden toegepast. Vooral in restaurants met een zelfbediening service kan narrowcasting effectief zijn. Zo kan natuurlijk het menu worden getoond via de beeldschermen, maar ook bepaalde aanbiedingen en nieuwe producten. Wanneer mensen op het punt staan om te bestellen, zien zij deze producten voor zich, wat de kans op een aankoop verhoogt.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij narrowcasting of digital signage? Dan kun je Qyn inschakelen om je op weg te helpen. Zij zijn namelijk specialist in narrowcasting en digital signage en weten precies wat er voor jouw bedrijf mogelijk is en hoe jij zo effectief mogelijk gebruik maakt hiervan.